+385 (0)1 45 80 150 dps@dps.hr

“NAŠA MLADA FILMSKA ZVIJEZDA ZAVRŠILA U BOLNICI NAKON TEŠKOG LOMA Ozlijedila se tijekom probe, čeka je operacija: ‘Oporavak će trajati barem 5 tjedana'”

“Mlada hrvatska glumica Romina Tonković, zvijezda uspješnog prošlogodišnjeg psihološkog trilera F20 i jedna od nominiranih za medijsku nagradu Zlatni Studio, u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju čeka operaciju stopala koje je u ponedjeljak slomila.

Kako nam je potvrdila, slomila je metatarzalnu kost, a operacija bolne ozljede bi trebala biti izvedena u srijedu u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju. Kost je pukla, rekla nam je glumica, u prostorijama Akademije dramske umjetnosti, prilikom nezgodnog doskoka na glumačkoj probi za predstavu “Ona je samo došla telefonirati”, studentski rad Rajne Racz iz Zagrebačkog kazališta mladih po tekstu Gabriela Garcíje Márqueza. Predstava je premijerno trebala biti izvedena na festivalu Susreti u ITD-u, no od Rominine uloge, po svemu sudeći, neće biti ništa.”

Ovo je jedan od dokaza da je važno ugovoriti policu osiguranja filma što ranije, prije početka samog perioda produkcije.

Osiguranje koje kod nas možete ugovoriti pokriva i period predprodukcije koji počinje od dana prihvata ponude i traje do prvog dana snimanja. I u tom periodu su moguće ozljede i nezgode prilikom proba ili potrage za idealnim lokacijama.

Duljina trajanja perioda predprodukcije ne utječe na cijenu, za obračun premije bitni su ukupni budget projekta i broj snimajućih dana u periodu produkcije.

Važno je napomenuti da također pokrivamo i period postprodukcije koji uobičajeno traje do 3 mjeseca ali može se pokriti i puno dulji period. I u postprodukciji se dešavaju štete od nezgode dok montažeri, redatelj i asistenti odlaze i vraćaju se iz montaže a može se desiti i šteta koja spada pod pokriće “support” – osiguranje financijskih gubitaka zbog uništenog materijala u postupku montaže ali i zbog pogrešaka na sirovini uzrokovanih neispravnim uređajem za pohranu ili neispravne kamere.

https://www.jutarnji.hr/spektakli/domace-zvijezde/nasa-mlada-filmska-zvijezda-zavrsila-u-bolnici-nakon-teskog-loma-ozlijedila-se-tijekom-probe-ceka-je-operacija-oporavak-ce-trajati-barem-5-tjedana/8424890/