+385 (0)1 45 80 150 dps@dps.hr

https://www.story.hr/celebrity/pjevacica-zbog-teskog-zdravstvenog-stanja-otkazala-koncerte-434868?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Razmjena%2bprometa

Statistički gledano, rizik otkazivanja koncerta zbog bolesti ili nezgode izvođača jest jedan od rizika koji najviše ugrožavaju organizatore koncerata.

Sve je veći broj otkaza a to potvrđuje i statistika osiguravatelja sa kojim surađujemo kada osiguravamo ovaj rizik.

U osigurateljnom svijetu taj rizik se zove cast nonappearance a bitno je znati da osiguravatelj pokriva sve financijske troškove koji pogode organizatora prilikom otkaza koncerta što može uključivati i očekivanu dobit, ako je ona definirana u zahtjevu za osiguranje i za nju je plaćena premija osiguranja.

Evo kratkog pregleda najvećih rizika koji ugrožavaju organizatore koncerata.

Na prvom mjestu je inclement weather što posebno pogađa koncerte ili druge vrste evenata koji se organiziraju na otvorenom. Od svih osiguranih koncerata na otvorenom, čak njih 37% pretrpi štetu od jako lošeg vremena i za te štete se isplati oko 49% svih novaca za štete na osiguranju eventa.

Na drugom mjestu je rizik otkaza koncerta iz bilo kog uzroka koji nije pod direktnom kontrolom organizatora koncerta. Na primjer ako država iz nekog sigurnosnog razloga zabrani koncert, desi se neka prirodna nepogoda ili katastrofa i mnogi drugi razlozi. I tu isto osiguravamo izgubljenu dobit organizatora i sve ostale financijske troškove koji ostanu nakon otkaza koncerta.

Na trećem mjestu po frekvenciji i volumenu isplaćenog novca jest cast nonappearance. Iznimno je važno ugovaranju police pristupiti ispravno i taktički zrelo pa nas svakako kontaktirajte ako želite da Vam pomognemo optimizirati trošak tog osiguranja. Jedna od najvažnijih stvari u ovom poslu je komunikacija, budite sigurni da je klijent razumio da ste sklopili osiguranje za njegov nastup i da osiguranje ne važi ako se otkaz desi zbog bolesti koja je bila dijagnosticirana prije sklapanja police i koja je u konačnici uzrokovala otkaz ili odgodu koncerta. U tom slučaju klijent može potraživati izgubljenu dobit i sve ostale troškove od agencije koja je prodala nastup tog izvođača/izvođačicu i ujedno sakrila informaciju o poznatoj dijagnosticiranoj bolesti te je producenta i samo održavanje koncerta na taj način izložila velikom riziku.

Naši producenti nas obično traže pokriće od nekih rizika koji u praksi i nisu tako bitni, barem statistički.

Mi pomažemo svojim klijentima da ugovore policu po all risk sistemu koja se može customizirati i koja nudi pokriće za 27 raznih rizika koji ugrožavaju organizatore evenata.

Javna odgovornost je jedna klasična polica koju svi traže a statistički gledano tek 1,23% novca isplaćenog za sve štete otpada na štete od javne odgovornosti prema trećim osobama.

Možemo ovaj produkt ponuditi i organizatorima vjenčanja ili bilo kakve vrste kongresa, možemo Vam osigurati vjenčanicu, vatromet ako je dio Vašeg eventa, muzičke instrumente i štošta drugo.

Rado ćemo Vam pomoći i besplatnim savjetom.